Szoftlézerek felülvizsgálata

Tevékenységem első sorban az Optikop lézercsalád valamennyi gyártmányának, így a Duplux, KKL, KKL-H, Twiny, KL, KLF, KLS, Twin Peaks; Bilight és LS lézerek és kezelőfejeik javítása, karbantartása, alkatrész utánpótlása és a 4/2009 (III:17.) EüM rendelet szerinti, 2 évente kötelező felülvizsgálata. A javításokat az eredeti alkatrészeknek megfelelő, vagy azoknál korszerűbb, megbízhatóbb alkatrészek beépítésével végzem. Vállalom továbbá -előzetes egyeztetés szerint- más gyártók 3A; 3B és 4 osztályú (10W teljesítmény határig) lézerkészülékeinek rendelet szerinti felülvizsgálatát is.

Garancia

A javításokra legtöbbször 12 hónap garanciát vállalok, kivételt képeznek a törések. Az ilyen meghibásodásokra a garancia nem érvényes. Az akkumulátorok 12 hónapon belüli hibája csak akkor garanciális, ha a hibát a beszállító cég elismeri és cseréli az akkumulátort. Ilyen esetekben a javítás költségmentes. Lehetőségeim szerint segítek elveszett, megsemmisült kezelési utasítások pótlásában is.

Átadás-átvétel

Lézerkészülékek személyes átvételének, átadásának idejéről és helyéről minden esetben előzetes egyeztetés szükséges. Ugyanez vonatkozik a postára adott, vagy csomagküldő szolgálattal hozzám eljuttatott készülékekre is, hogy előre tudjak a csomag érkezéséről a követhetőség miatt, a lézer biztonsága érdekében.

Gyártással nem foglalkozom. A felsorolt lézereket 1999-től az idők folyamán az Optikop Bt., a Laseuropa Kft., a Fajro Kft. és a Schali Hungary Kft. gyártotta.