Szoftlézer eszközök, amelyeket javítok

A lézerek javításához a legutolsó gyártási időszakkal azonos minőségű anyagokat és technológiát használok, a javításokra általában 12 havi garanciát vállalok. A javításoknál és a felülvizsgálatok során külső, akkreditált vizsgáló laborok által kalibrált és azokra alapozott, belső eljárás alapján kalibrált műszereket használok. A szolgáltatással kapcsolatos többi információ a Felülvizsgálat oldalon, a vizsgált és javított eszközök listája pedig alább olvasható:

Duplux kézilézer család

Duplux

Ezt a készülékcsaládot úgy terveztük és építettük fel, hogy a felhasználó a lehető legkevesebb pénz ráfordításával jusson kezelésre alkalmas eszközhöz. A VIS (visible-látható), vagy IR (közeli infravörös) elkülönült fejek működtethetők akkumulátorral vagy AA méretű elemekkel és igény esetén kiegészítő, vezérlő elektronikával hálózati adapterről.

KL és KLF asztali lézerek különféle fejekkel

Asztali kivitelű, de könnyen hordozható készülék akkumulátoros vagy hálózati adapteres táplálással és opcionálisan VIS (visible-látható), és/vagy IR (közeli infravörös) sugárzóval. A KL típusnál a lézerfényt a vezérlőben elhelyezett lézerdiódából fényvezető szál juttatja a kezelt területre. A KLF típusnál a dióda már fejkábelen keresztül táplált és vezérelt kezelőfejben nyert elhelyezést. A fej ebben az esetben is lehet VIS (visible-látható) vagy IR (közeli infravörös) sugárzóval szerelt.

KKL kézi lézerek

KKL

A Duplux lézerektől eltérően minden, a közben megjelent, új szabványi előírásnak maradéktalanul megfelelnek és minden készülék önállóan működő, teljes, funkcionális egység. Működhetnek telepekről vagy hálózati adapterről. Ezek a lézerek is lehetnek VIS (visible-látható) és/vagy IR (közeli infravörös) fényt sugárzó lézerdiódákkal szereltek, rendelés szerinti teljesítményű lézerdiódákkal.

TP (Twin Peaks) lézerek

Ezek a lézerek is kombinált lézerek a TWY lézerekhez hasonlóan, de ennél a típusnál, hogy a kombinált fényű lézerfej mellett egy lényegesen nagyobb teljesítményű lézerfejet (500 mW IR) vagy lézerzuhanyt is lehessen csatlakoztatni, egy KLS típushoz nagyon hasonló vezérlő egység lett kiépítve. Itt is lehetséges akkumulátoros vagy hálózati adapteres üzemmód, van fejválasztó-, dózisidő- és modulációs kapcsoló is. A fejek és a lézerzuhany teljesítménye a rendeléstől függően itt is széles tartományban változhat.

TWY (Twiny Peaks) kézi lézerek

Twiny

Megjelenése egy nyújtottabb KKL lézerre hasonlít, tulajdonságai már lényegesen korszerűbbek. Míg a korábbi lézerek készülékenként vagy VIS (visible-látható) vagy IR (közeli infravörös) sugárzóval voltak szerelve, ez a típus mindkét lézerdiódát tartalmazza, melyek fényeit egy különleges optika egyesíti egyetlen nyalábba. Az ilyen típusú lézerek a kombinált lézerek. Annak ellenére, hogy kisméretű kézi lézer, el lett látva dózisidő automatikával és Nogier-féle moduláció lehetőségével. Tartalmaz minden, szabvány által előírt védelmet és jelzést is.

KKL-H kézi lézerek

KKL-H

A KKL-H kézi lézerek valójában miniatűrizált KKL lézerek, azoknak minden lényeges tulajdonságukban megfelelnek.

KLS asztali lézerek különféle fejekkel, lézerzuhannyal

KLS

Asztali kivitelű, de könnyen hordozható készülék akkumulátoros vagy hálózati adapteres táplálással. A vezérlő tartalmaz egy fejválasztó kapcsolót az opcionálisan rendelhető VIS (visible-látható) és/vagy IR (közeli infravörös) sugárzóval szerelt fejekhez és/vagy lézerzuhanyhoz, amely lehet VIS vagy IR fényt sugárzó. Teljesítményük a rendeléstől függően széles tartományban változhat. Tartalmaz egy-egy dózisidőkapcsolót, mely automatikusan követi a megfelelő fejteljesítményhez tartozó dózisidőt. Beépítésre került még egy kapcsoló is, amely egy belső, modulációs generátort aktivál. Ez a generátor állítja elő a Nogier-féle frekvenciasort és ezekkel modulálja a lézerfényt.

Bi (Bilight) lézerek

Bilight

Főbb tulajdonságaiban azonos a TP típussal, de itt a lesugárzott dózis beállítása sokkal pontosabb lehet (0,1 J – 99,9 J 0,1 tizedenként). A készülék vezérlőjének kezelőfelülete a tisztántarthatóság és átláthatóság miatt fóliatasztatúrás kivitelű grafikus megjelenítéssel.

MED 701 export és EPL hazai eladású lézerek

Twiny

Ez a két típus csak elnevezésében és a fej alakjában különbözik egymástól. A fejlesztést az az igény indította el, hogy szülessen egy nagy teljesítményű, hálózattól, vezérlő egységtől független, akkumulátoros működésű lézer. Az elektronika gondoskodik a szabvány támasztotta, valamennyi igény és jelzés teljesüléséről. Az összes beállítás és funkció 2 db nyomógomb segítségével előhívható és elvégezhető. A készülék tartozéka 2 db akkumodul, egy hálózati adapteres intelligens töltőtalp, amelybe az éppen tölteni kívánt akkumodul beállítható.

LS-02 és LS-05 lézerek

A korábbi típusok mindegyike szoftlézer, azaz legfeljebb 500 mW teljesítményű, vagy egyéb okból 3B osztályba sorolható készülék volt. Az LS típusú lézerek 2, ill. 5 W teljesítményű, 4. osztályú lézerek. Céljuk kisebb, elsősorban fogászati, kissebészeti beavatkozások elvégzése lézerfény segítségével. Mindkét típusnál a lézerfényt egy 200 vagy 400 µm vastag üvegszál vezeti a beavatkozási területre, a munkaterületet egy legfeljebb 1 mW teljesítményű, piros lézerfény jelöli ki, amelyik ugyanabba az üvegszálba lett becsatolva. A nagyobb teljesítmény miatt a lézerdiódához aktív hűtést kellett alkalmazni. A készülék kezelése fóliatasztatúrás felületen keresztül történik, a beállítások és a kezelés egy LCD kijelzőn követhető. A lézerfény aktiválása lábkapcsolóval történik. A lézer teljesítménye lecsökkenthető 200 ill. 500 mW–ra, így szoftlézeres kezelésre is lehetőség van. Mindkét készülék tartozéka egy VIS (visible-látható) fényt sugárzó lézerfej is, hogy valamennyi, szoftlézeres kezelés elvégezhető legyen.