Rólam és az Energetika-Lézer Kft-ről

Rétfalusi Péter vagyok, 1948-ban születtem. 1974-ben diplomáztam a Kandó Kálmán Villamosipari Főiskola gyengeáramú karán. Mindvégig a villamos-szakmában tevékenykedtem. Lézeres pályafutásom 1980-as évek elején kezdődött a Villamosipari Kutató Intézet (továbbiakban: kutató) lézerlaboratóriumában.

Az Energetika-Lézer Kft.

myself

Az Energetika-Lézer Kft. alapító tulajdonosa és ügyvezetője vagyok. A céget 2012-ben indítottam, hogy a megszűnt Laseuropa Kft. és Schali Hungary Kft. után maradt szerviz- és az Eü.M. (l. később) szerinti felülvizsgálati űrt betöltsem. Gyártást nem folytatok.


Cégemet elsődlegesen az Optikop Bt., a Laseuropa Kft. a Fajro Kft. és a Schali Hungari Kft. fejlesztésében, gyártásában forgalmazott, alább részletezésre kerülő diódalézerek szervizelésére, alkatrész utánpótlására és a 4/2009 (III:17.) Egészségügyi Miniszteri Rendeletben kötelezően előírt, 2 évente esedékes felülvizsgálatára alakítottam.

Engedély

OGYÉI-határozat ügyiratszáma: OGYÉI/68023-2/2020

Korábbi cégek és gyártmányok áttekintése

1989-ben alakult a kutató tulajdonában működő Optocomp Bt., 1991-ben alakítottuk az immár önálló Optikop Bt-t. Ekkorra már kialakult a magja a félvezető alapú lágylézerek fejlesztésének és gyártásának. Lézereinket a szépségiparnak és az egészségügynek szántuk. A fejlesztés és gyártás 2012-ig folyamatosan tartott és fejlődött jelentős hazai és külföldi értékesítést felmutatva. Fontos megrendelőnk volt hazánkon kívül Svájc, Németország és Japán is.


Működésünk során a cég számos átalakulás és végül tulajdonosváltás alakalmával volt Opocomp Bt., Opikop Bt., majd lett Laseuropa Kft., Fajro Kft., és végül megszűnéséig Schali Hungary Kft.


A lágylézerek (soft-, vagy magyarban napjainkra elterjedt változatban szoftlézer) gyártást 1990-ben a Villamosipari Kutató Intézet szervezetén belül működő Optocomp nevű vállalkozás kezdte két alaptípus fejlesztésével és gyártásával, ezek voltak a Duplux lézercsalád és a KL asztali lézerek. További, gyors fejlesztés során és néhány cégátalakulás közben (Optikop Bt.; Laseuropa Kft.) más-más célközönség számára fejlesztett és gyártott lézerünk jelent meg. Ezek a következők: